среда, 29. април 2009.

Freemasons U "Maximusu"

Jeste da sam malo skrenula od ciljnog grada ovog bloga, ali teško je zaobići ovakav događaj koji je donekle bitan za turizam našeg primorja. Radi se o nastupu veoma poznate britanske grupe u diskoteci "Maximus" u Kotoru, koji je bio prošlog vikenda, tačnije 25. aprila. Iako nisam prisustvovala njihovom nastupu, reći ću par riječi o njima.

Freemasons je dance/house/electronica produkcijski tim iz Engleske. Sastav čine dva DJa/producenta/kompozitora/remiksera Russell Small i James Wiltshare, koji su nekad činili grupu Pats & Small. Duo je postao jedan od najuspješnijih dance sastava u Velikoj Britaniji zahvaljujući remiksima velikih izvođača poput Beyonce i Faith Evans, ali i svojim ličnim ostvarenjima za koje se zaradili četiri hita na Top 20 listi. Pored pomenutih izvođača, remikse su uradili još za Black Fras, Moby-a, Disco Freaks itd.

Prvi njihov hit bila je pjesma Love On My Mind, koju je otpjevala Amanda Wilson i tako je počela saradnja između njih. Sljedeća pjesma bila je Watchin, takođe ju je pjevala Amanda, a treći hit Rain Down Love je otpjevala svojim prelijepim glasom Siedah Garrett. Njihov četvrti hit otpjevala je Bailey Tzuke, u pitanju je pjesma Uninvited, obrada istoimene pjesme Alanis Morrisette, za koju su, takođe, uradili i remiks. Kako sam saznala, žurka je bila veoma uspješna, a publika je mogla da uživa u zvucima ovog sastava za samo osam eura. Ovo je bio njihov prvi, nadam se ne i posljednji, nastup u Crnoj Gori, dok su Beogradu već nekoliko puta gostovali.

Na ovom blogu zasluženo će se naći mnoga njihova ostvarenja, a za početak ću vas častiti njihovim posljednjim hitom, zahvaljujući mom saradniku DJ Felixu.
Do nekog njihovog nastupa u Podgorici (samo u kom li klubu...), uživajte u pjesmi Funk Fanatics feat. Peyton - Love Is The Answer (Freemasons Remix)!

1 коментар: